Bitcoin-priset blir tråkigt igen eftersom det handlas i ett smalare intervall, så att ta ut en viktig motståndsnivå är prioritet nummer ett för tjurarna.

För en vecka sedan var marknaden på skakig mark då volatiliteten gick igenom taket med massiva nedgångar i portföljer sett över hela linjen. Den senaste veckan var dock relativt tråkig och stabil eftersom priset på Bitcoin Profit nu ligger i ett smalt intervall.

Detta smala intervall förvirrar majoriteten av handlarna eftersom det inte antyder någon riktning för ytterligare fart. Kommer Bitcoin att bryta tillbaka över 11 000 $ eller kommer marknaderna att stänga CME-klyftan till 9 650 $? Låt oss ta en närmare titt på diagrammen.

Vilka är de avgörande nivåerna för Bitcoin?

Den amerikanska dollarn är valutan att fokusera på just nu. När svagheten återvänder till den amerikanska dollarn, är det troligt att man förväntar sig att andra tillgångsklasser som guld, silver och Bitcoin fortsätter sin trend.

Ett ofta begått misstag av handlare och investerare på marknaderna: glömmer att zooma ut. Det är väldigt viktigt att kontrollera högre tidsramar för att se den här större bilden och mäta var marknaden för närvarande är.

För kryptovalutor och Bitcoin ser det hausseartat och hälsosamt ut. Men handlare bör hålla ett öga på några viktiga nivåer.

På ovansidan är $ 11 800-området ett viktigt område som inte kunde brytas under föregående månad, som diagrammet visar.

Därför gick priset på Bitcoin tillbaka söderut, vilket gjorde den markerade gröna zonen till den viktigaste supportzonen just nu

Om priset på Bitcoin upprätthåller stöd över det gröna området mellan $ 8,850-9,300, förblir den hausseartade strukturen giltig. Om priset på Bitcoin sjunker under den gröna zonen blir en ytterligare korrigering mot $ 7400 allt mer sannolik.

Men som marknaden kommer ihåg från 2016 sker en uppbyggnad mot en ny tjurcykel eufori via långa sidointervall.

De rörelser som ses 2016 liknar faktiskt den nuvarande prisåtgärden. En stor stigning uppåt (inklusive en breakout), varefter priset på Bitcoin korrigeras och börjar röra sig inom ett smalare intervall.

Detta intervall fastställs av den högsta rörelsen och den tidigare motståndszonen. Om vi ​​jämför det med den nuvarande prisåtgärden är motståndet i det övre intervallet 11 800 dollar och stödet i det nedre intervallet 9 200 dollar.

Om priset på Bitcoin konsolideras och bryter igenom 11 800 dollar ligger ett potentiellt mål på 16 000 dollar på bordet.

Det totala börsvärdet för kryptovalutor visar en sund korrigering på en uppåtgående trendmarknad.

För första gången sedan juni 2019 skapade det totala börsvärdet en ny högre high (baserat på stängning av ljus), vilket är en haussignal. Men många investerare förväntar sig att alla uppåtgående rörelser liknar mani 2017.

Det är helt enkelt inte fallet eftersom den nuvarande marknadsstrukturen bara liknar starten och uppbyggnaden av en potentiell tjurkörning som liknar sentimentet och momentum i slutet av 2016.

Detta innebär en långsam slipning uppåt, där tidigare motståndsnivåer testas och bekräftas som nya stödområden innan de går högre.

I så fall agerar det totala marknadsvärdet av krypto fortfarande över 100-veckors och 200-veckors glidande medelvärden (MAs) med avgörande stöd under det nuvarande marknadspriset.

Om det totala marknadsvärdet håller områdena 270-275 miljarder dollar för stöd, är det troligt att ytterligare fortsättning uppåt. Om en ny impulsrörelse inträffar kan nästa motstånds- och målzon ses på 550 miljarder dollar.

Det dagliga diagrammet för Bitcoin visar exakta nivåer att titta på. På uppsidan, om priset på Bitcoin bryter igenom $ 10.450-nivån, är den potentiella och avgörande pivoten strukturerad mellan $ 10,900-11,000.

Om marknaden vill gå högre måste priset på Bitcoin bryta igenom $ 11 000-nivån. Men om priset på Bitcoin avvisas till 11 000 dollar, är det mycket troligt att det fortsätter att göra avståndsbundna rörelser och den möjliga stängningen av CME-klyftan till cirka 9 600 dollar.

På nackdelen, om priset på Bitcoin bryter under 10 000 dollar, är ytterligare korrigering sannolikt mot den avgörande pivoten runt 9 500 dollar. Denna nedrullning garanterar att CME-klyftan stängs och att den viktiga veckornivån testas.

Ändå skulle en sådan korrigering fortfarande klassificeras som en hälsosam återspårning på en uppåtgående marknad.