De prijs van Bitcoin is nu scherp aan het corrigeren na het niet sluiten boven de psychologische $12.000 gisteren.

In de laatste 24 uur is $14 miljard uit de markt gehaald omdat traders reageren op de dubbele top die nu op de 4-uursgrafiek staat. Bitcoin bereikte gisteren $12.100 en negen dagen geleden, op 2 augustus.

Vanaf het schrijven van deze regels markeert Bitcoin $11.270 als het huidige dagelijkse dieptepunt, terwijl de high van gisteren ongeveer $12.100 bedroeg. Bijna $900 prijsdaling.

Alle ogen zullen nu gericht zijn op de cruciale up-trending support die al een keer is getest tijdens de laatste kaars. BTC zal boven deze lijn moeten blijven om het bullish ascending triangle patroon in het spel te houden.

Prijsniveaus om op te letten op de korte termijn

De bovengenoemde up-trending support (de witte lijn op de volgende 4-uursgrafiek) is een vitaal niveau voor stieren om te verdedigen tijdens de rest van de intraday handelssessie. Een onderbreking onder dit niveau zou waarschijnlijk een signaal zijn voor de markt dat de trend beslist bearish is geworden.

Als dat gebeurt, zou de 100-EMA op $11.200 enige ondersteuning moeten bieden in een vroeg stadium. Vanaf daar zou het $11.060 en $10.920 niveau ook kunnen helpen om de daling te vertragen.

De $12.000 weerstand blijft de belangrijkste hindernis voor stieren om te overwinnen als ze erin slagen om een herstel te bewerkstelligen tijdens deze neerwaartse trend.

Op macroniveau, als de bitcoin boven het 0,786 Fibonacci-niveau kan sluiten op $11.743 op de weekly chart, zal het de eerste keer zijn dat dit gebeurt sinds januari 2018!

De Techniek: Tekenen van omkering?

Op de daily BTC/USD chart zijn er tekenen dat de trend is omgedraaid. Parabolische SAR-punten verschijnen nu voor het eerst sinds 21 juli boven de koersactie.

Er is ook een bearish convergentie tussen de 12 en 26 moving averages op de MACD indicator, en bearish volume verschijnt nu op het histogram.

Als we de bearish signalen optellen, is er zelfs een aanzienlijk verschil tussen de koersactie en de 4 uur durende RSI.