We hebben tijdens de hoorzitting van vandaag niet veel nieuws geleerd, maar de schijnwerpers waren beslist op de gamified trading app, in plaats van op de traders op r / WallStreetBets.

Vlad Tenev, de CEO van Robinhood, nam tijdens de hoorzitting van vandaag voor het House Financial Services Committee veel aandacht over de marktvolatiliteit van januari.

Geen van de vertegenwoordigers leek bijzonder geïnteresseerd in het plaatsen van de schroeven aan Steve Huffman, CEO van Reddit, en velen leken Keith Gill dezelfde rekwisieten te geven als de rest van ons.

Dit zijn niet de marktmanipulatoren waarnaar u op zoek bent

Gill was, in alle eerlijkheid, het meest sympathieke personage dat erbij betrokken was en introduceerde zijn opmerkingen door te zeggen: „Een paar dingen die ik niet ben: ik ben geen kat en ik ben geen geaccrediteerde investeerder.“ Gill, die deze reeks gebeurtenissen echt begon door in juni 2019 over zijn investering in GameStop te posten, verdubbelde zelfs zijn mening dat GME vandaag de dag een goede koop blijft, tegen de huidige prijzen. Dit ondanks het feit dat wilde GME-handel strafrechtelijk onderzoek heeft aangetrokken .

Dat gebrek aan controle jegens Gill en Huffman doet veel om de wijdverspreide angst weg te nemen dat de gebeurtenissen rond explosieve handel in Bitcoin Rush -aandelen eind januari een begin zouden maken met onderzoeken naar de rol van sociale-mediaplatforms bij mogelijke marktmanipulatie.

Dit is zelfs zoals de House Antitrust Subcommittee vandaag meer hoorzittingen aankondigde om de grootste spelers op sociale media onder de loep te nemen. Reddit lijkt voorlopig onder de radar te zijn gevlogen.

Congreslid Warren Davidson, die in de commissie zit, merkte dit zeldzame gebied van consensus op en zei tegen Cointelegraph: „Ik was meteen hoopvol omdat AOC al vroeg in de nieuwscyclus opkwam voor de Reddit-gebruikers en zei dat deze mensen hadden moeten een recht om te handelen. En toen zei Ted Cruz, aan de andere kant van het politieke spectrum, ‚wel, we zijn het ermee eens.‘ “

Tenev’s bedrijfsmodel

Hoewel de Republikeinen in het algemeen milder waren dan de Democraten in het aanpakken van de activiteiten van Robinhood, en vooral de controversiële stopzetting van het kopen, maar niet verkopen van GME en andere zeer volatiele aandelen, wilde iedereen antwoorden van Tenev.

De aard van het verdienmodel van Robinhood, dat is gebaseerd op de verkoop van de orderstroom , terwijl het zichzelf adverteert als provisievrij, viel onder massaal onderzoek, evenals de afhankelijkheid van een kapitaalinjectie van $ 3 miljard om aan onderpandvereisten te voldoen.

„Ik geloof dat er duidelijk een kwetsbaarheid aan het licht kwam in uw bedrijfsmodel“, zei congreslid Anthony Gonzales terwijl hij Tenev ondervroeg. „We kunnen gewoon niet leven in een wereld waarin mijn kiezers hun aandelen kunnen laten liquideren als je geen kapitaaloproep kunt doen.“

Velen noemden Robinhood’s beweringen dat ze bezig zijn met het democratiseren van financiën. Tenev duwde consequent het cijfer van $ 35 miljard als totale winst van Robinhood-gebruikers, waarvan Rep. Jim Himes zei: „jij en iedereen die in de financiële wereld is opgeleid weet dat het zinloos is zonder een rendement.“

Maar hoewel de hoorzitting van vandaag veel vijandigheid jegens Tenev aan het licht bracht, was het niet zo leerzaam.

Ondanks de vermaning van voorzitter Maxine Waters dat „Dit helemaal geen politiek theater is“, leek er geen gezamenlijk gevoel voor oplossingen te zijn voor de epische handel die de snelle opkomst van GameStop (GME) eind januari aanwakkerde.