Useiden tapahtumien aikana yhteensä 30 miljoonan dollarin arvoinen bitcoin, joka oli ollut lepotilassa vuodesta 2010, on alkanut liikkua lohkoketjussa, ja sen kohdetta ei tällä hetkellä tunneta. Siirto on jo neljäs kerta, kun Satoshi-aikakauden BTC siirtyi niin pitkälle tänä vuonna.

Kryptokauppias Kirill Kretov huomasi tapahtuman ensin LinkedInissä, ja Decrypt ilmoitti siitä ensin. Ensimmäinen tapahtuma tapahtui viime viikon lopulla, kun 50 BTC: tä, joiden arvo oli yli 700 000 dollaria, siirrettiin yhteen osoitteeseen. Tällä viikolla siirrettiin vielä 50 BTC: tä, ennen kuin 40 lompakkoa siirsi yhteensä 2000 BTC: tä kahteen yhdistävään osoitteeseen.

Sieltä blockchain-tiedot osoittavat, että varat jaettiin satoihin osoitteisiin. Kuka on tapahtumien takana, oli varhainen bitcoin-kaivosmies, koska kussakin osoitteessa olevat 50 BTC: tä ovat kolikkopalkkioita vuosikymmen sitten löydetyistä lohkoista.

Varat ovat peräisin niin sanotusta Satoshi-aikakaudesta, viitaten aikaan, jolloin Bitcoin Profit salanimetön luoja Satoshi Nakamoto oli edelleen aktiivinen kryptovaluuttayhteisössä. Nakamoto katosi vuoden 2010 lopulla, eikä hänen henkilöllisyyttään tiedetä.

Vaikka varoja kaivoi joku, joka oli aktiivinen silloin, kun Satoshi Nakamoto oli aktiivinen, rahat eivät todennäköisesti kuulu Nakamotolle itselleen. Ensimmäinen kaivosallas, Slush Pool, käynnistettiin marraskuussa 2010, mikä voi tarkoittaa, että silloin toimi kymmeniä satoja kaivostyöläisiä.

Kuten CryptoGlobe ilmoitti, vielä 1050 BTC-arvoa, jonka arvo oli yli 11,8 miljoonaa dollaria, louhittiin takaisin vuonna 2010, siirrettiin uudelleen viime kuussa. Osa varoista, 9,99 BTC, lahjoitettiin Free Software Foundationille (FSF), kun taas toinen 9, 99 meni American Institute for Economic Research (AIER): lle. On epäselvää, siirretäänkö varoja salauspörsseihin.